diumenge, 9 de gener del 2011

Oportunitat del govern nord-americà per silenciar Wikileaks (Pol Santandreu)


Des de fa uns mesos, un dels maldecaps que té el govern dels Estats Units d’Amèrica és la filtració i publicació de documents secrets que porta a terme Wikileaks. Per silenciar la seva repercussió mundial ho han intentat tot: Processar el seu fundador Julian Assange per assetjament sexual, posar en contra les multinacionals dels mitjans de pagament per evitar que rebin fons i desqualificar l’organització per posar-ne en contra l’opinió pública.

Sembla, però que fins ara no se n’han sortit i el suport que ha rebut el seu fundador, tant de persones anònimes com de públiques n’és una mostra.






Des de fa un parell de dies, el govern americà està advertint centenars d’activistes pro drets humans, funcionaris i empresaris que apareixen en els documents publicats, per protegir-los contra possibles atemptats. Fins i tot un portaveu del Pentàgon ha advertit que el moviment dels talibans ha declarat que estudiarà els documents, per esbrinar noms de col·laboradors del govern nord-americà i castigar-los.

De ben segur que filtrar informació de certes persones per part de Wikileaks, podria evitar possibles problemes de seguretat i evitar posar vides en perill, i així ho han manifestat responsables d’organitzacions com Amnistia Internacional o Human Rights Watch. Tot i així i aprofitant l’avinentesa, aquest fet també es pot convertir en l’oportunitat del govern per silenciar Wikileaks i aconseguir el que no ha pogut fer fins ara: posar l’opinió pública en contra del famós web amb l’argument de sempre, la seguretat.